محل تبلیغات شما
 

برابر ماده 6 قانون تجارت هر تاجری برای اینکه کلیه معاملات و خرید و فروش هایش در طول یک روز و یک هفته و یک سال معین و مشخص باشد باید دارای دفاتری به شرح ذیل باشد :
1- دفتر رومه
2- دفتر کل
3- دفتر دارایی
4 دفتر کپیه
دفاتر رومه و کل و دارایی تاجر باید قبل از آنکه چیزی در آن نوشته شود به وسیله نماینده اداره ثبت محل امضا شود و اوراق باید شماره بندی بوده و مرتب باشد و کلیه معاملات و صادرات و واردات به ترتیب تاریخ در صفحات مزبور ثبت گردد و بدون خط خوردگی و منظم باشد. به این جهت تراشیدن و حک کردن و پاک کردن و اضافه و الحاق نمودن و کم نمودن اوراق آن ممنوع است و موجب مخدوش بودن و بی اعتباری آن می گردد . همینطور در حاشیه و یا متن آن نباید چیزی اضافه گردد و تاجر موظف است کلیه دفاتر خود را از پایان هر سال به مدت ده سال نگهداری نماید و دفاتر مزبور در صورتی مطابق قانون تجارت تنظیم شده باشد بین تجار و در امور تجاری سندیت دارد. به طوری که اگر خوب تنظیم گردد به نفع ( له ) تاجر و اگر نامنظم باشد بر ضرر ( علیه ) تاجر به عنوان دلیل مورد استفاده قرار می گیرد.

مواردی که دفاتر رد می شود و جریمه به دارنده آن تعلق می گیرد
گفته شد که دفاتر تاجر باید برابر قوانین و مقررات و عرف دفتر داری مرتب و منظم باشد در غیراین صورت با توجه به موارد ذیل رد می شود و به آن جریمه نیز تعلق می گیرد :
1- در صورتی که دفاتر ارائه شده به نحوی از پلمپ خارج شده و یا فاقد یک یا چند برگ باشد.
2- عدم ثبت یک یا چند فعالیت مالی و پولی در دفاتر به شرط احراز.
3- تقدم ثبت یک یا چند معامله نسبت به تاریخ وقوع آن ها.
4- ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت در حاشیه.
5- ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت بین سطور.
6- تراشیدن و پاک کردن مندرجات دفاتر به منظور سوء استفاده
7- جای سفید گذاشتن بیش از حد در صفحات و سفید ماندن تمام صفحه دفتر رومه و دفتر کل و مشاغل به منظور سوء استفاده به استثنای موارد مذکور در تبصره ماده 19 آیین نامه .
8- محو کردن مندرجات دفاتر با وسایل شیمیایی
9- ناپدید کردن مندرجات دفاتر با رنگ با جوهر و نظایر آن ها به منظور سوء استفاده
10- بستانکار شدن حساب های بانکی و نقدی ، مگر اینکه حساب های بانکی با صورتحساب بانک مطابقت نماید و یا بستانکار شدن حساب های بانکی یا نقدی ناشی از تقدم  وتاخر ثبت حساب ها یا دریافت و پرداخت باشد که در این صورت موجب رد دفتر نیست.
11- تاخیر در نوشتن دفتر رومه و دفتر مشاغل زائد بر حد مقرر مندرج در آیین نامه .
12- عدم ثبت خلاصه عملیات شعب در دفاتر مرکز طبق مقررات ماده 14
13- عدم ارائه آیین نامه با دستورالعمل های کار ماشین و برنامه های آن در مورد اشخاص که از سیستم های مکانیکی یا الکترونیکی استفاده می نمایند.
14- اشتباه حاصل در ثبت عملیات موسسه، در صورتی که نسبت به اصلاح آن طبق مقررات تبصره ماده 10 آیین نامه اقدام نشده باشد.
15- استفاده از دفاتر نانویس سال یا سال های قبل در صورتی که مشخصات آن ها در مهلت مقرر ( ظرف سی روز ) از تاریخ شروع سال مالیاتی جدید اعلام نشده باشد.
16- عدم ارائه یک یا چند جلد از دفاتر ثبت و پلمپ شده ( ولو نانویس ) و موارد دیگری که در آیین نامه مزبور پیش بینی گردیده است.

شرکت کارگزاری و نحوه ی ثبت آن

شکل گیری شغل دلالی

دارایی شرکت سهامی

دفاتر ,ثبت ,دفتر ,یک ,های ,سال ,آیین نامه ,یا چند ,شود و ,یک یا ,که دفاتر ,کردن مندرجات دفاتر

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دست گذاشتن روی لبه‌ها همسفران نمایندگی رشت وبلاگ رسمی نازنین شفیعی مربی هنرهای دستی آنتی ویروس نیوز کتاب و تحریر گلشن،میدان بزرگ وسط رضوان شهر(بلواربعثت)/شعبه دوم بلوار باهنر جنب چاپ گلشن آفتاب مهر Jessie's notes کسب درآمد از اینترنت | همکاری در فروش شارژ مژده رحمانی مدادومدار